sobota, 12. december 2015

Sophie Kinsella- Mi daš svojo številko?

Po dolgem času sproščena, komična knjiga, pa vendar s pridihom tragedije in cinizma, kar Sophie Kinsella obvlada. Tako kot smo se zadnjič pogovarjali na literarni delavnici- tudi v žanru t.i. 'chick lit', 'ženske literature' (kar pa je oznaka, ki so jo zavrgli), obstajajo boljše in slabše zgodbe ter avtorji. Vsekakor je Sophie prvakinja, ena najboljših, v tem žanru.

Zgodba pripoveduje o nizu zabavnih in precej neverjetnih zapletov, ki pa so kljub temu tako dodelani, sočno opisani in bogati z raznoraznimi karakterji, da nas takoj potegne k branju. Vse skupaj se pravzaprav prične z izgubljenim zaročnim prstanom. Poppy Wyatt, prijetna fizioterapevtka, na svoji zabavi v hotelu, sredi požarne vaje in kaosa, ki ji sledi, izgubi prstan, ki ga je prejela od svojega bogatega zaročenca Magnusa. Začne ga mrzlično iskati, vendar ko ima hudič mlade, jih ima mnogo, zato ji kmalu sredi ulice ukradejo še telefon. Sedaj je Poppy povsem obupana. 

Kako ji bo hotelsko osebje ali kdorkoli drug, ki bi morda našel čudovit, starinski prstan z družinsko dediščino, to lahko tudi sporočil? Brez telefona je povsem na tleh. Pa vendar se zgodi nekaj čudnega, a še kako dobrodošlega. V košu, v hotelski avli, sveža zaročenka najde mobilni telefon- povsem delujoč in ker ni videti, da bi ga kdo pogrešal, ga Poppy vzame kar za svojega. A kmalu mobi zazvoni in Poppy prejme klic Sama Roxtona, poslovneža, ki je povsem ogorčen nad tem, da si je  prilastila telefon, ki je prej pravzaprav pripadal njegovi asistentki Violet. Ki pa je dala odpoved ter ga pustila na cedilu.

Sam jo prosi za uslugo, za kakšno, pa vam ne bom opisovala, naj ostane presenečenje :). Skratka, zabavno, a ne za Poppy :). Sledi še kup čudnih dogodivščin s tem novim mobitelom, ki je v lasti Samovega podjetja. Med drugim Poppy prejme tudi nekaj hudo sumljivih klicev in začne igrati detektivko. Poleg vsega pa mora sredi zmešnjave poštudirati še to, kako bo Magnusu, zaročencu, razkrila, da je izgubila njegov luksuzni zaročni prstan. Kaj pa, če mu sploh ne bi povedala? Pa vendar to še ni vse. Poppy se mora psihično pripraviti tud na soočenje z bodočima tastom in taščo, ki sta tako uspešna in pametna, da se ob njima vedno počuti kot ničvredna avša.

Sredi njene avanture jo spremljajo dobre prijateljice in sočasno tudi sodelavke v fizioterapevtskem centru, vendar se Poppy ne sanja, da se bo marsikaj postavilo na glavo. Tekom napetih tednov bo odkrivala, kdo sploh je, kakšna oseba je in kaj želi, spoznala pa bo tudi, da življenje, o kakršnem je sanjala, morda v resnici ni tisto, ki ji je namenjeno...

Ni komentarjev:

Objavite komentar