četrtek, 23. oktober 2014

Jessica Beck- Evil Eclairs

In končno! Lotila sem se branja svoje prve knjige v angleščini.. Eno podobno, mislim da celo od iste avtorice, sem pričela brati že kakšni dve leti nazaj, a je bila to zame bolj muka, saj moji možgani vseeno najraje šifrirajo materni jezik. Priznati pa moram, da sedaj, po zaslugi gledanja serij in filmov z angleškimi, ne slovenskimi podnapisi, veliko bolj obvladam (no ja, berem in razumem, ne pa nujno tudi govorim) angleško.. In tako tudi branje tega romana ni bilo naporno, ampak precej zabavno.

Knjiga je iz zbirke A donut shop mystery, serije kriminalnih romančkov, lahkotnih, zabavnih in napetih. Tudi Evil Eclair (mimogrede, eclair je sladica- nekakšen biskvit oblit s čokolado) je prijetno in nezahtevno branje. Glavna junakinja je lastnica prodajalne krofov. Suzanne Hart pa ne le prodaja krofe, ampak jih, s pomočjo mlade 'asistentke' Emme, tudi peče, zaradi tega vstaja že na začetku noči, ob enih zjutraj, ter z veseljem preizkuša nove recepte. Vendar pa Suzanne ne živi dolgočasnega ali rutinskega življenja, saj  se zaplete v raziskovanje umora. Tisti, ki je nesrečno končal, je radijec, ki se je Suzanne lotil v svoji pikri radijski oddaji in jo skritiziral, češ da s svojimi krofi, polnimi holesterola, sladkorja in slabih maščob, pobija prebivalstvo. Suzanne je odločena, da mu takšnega posmeha in posledično blatenja njenega imena ne bo dovolila, zato se napoti na radijsko postajo. Po kratkem prepiru se Suzanne dpelje domov, vendar pa jezikavec že čez nekaj ur, ali dni, hm, pozabila sem to podrobnost, konča pod rokami morilca, ki ga zadavi, v usta pa mu zatlači enega izmed Suzanninih eclairov.

Suzanne je panična, da jo bo policija povezala z umorom, zato se odloči, da bo na lastno pest raziskala, kdo je morilec in zakaj je žrtvi v usta zabasal prav eno izmed njenih priljubljenih slaščič..Kdo jo hoče tako očrniti in zakaj je moral radijec, ki ga sicer ni maral prav nihče, umreti? Nadebudna detektivka pa se v brskanje po mračnih skrivnostih prebivalcev majhnega, južnjaškega mesteca, ne vrže sama, ampak ji ob strani stoji prijateljica, ki je vedno pripravljena na nove dogodivščine, tudi takšne bolj nevarne. Suzanne in Grace se odločita, da bosta brez vednosti policije prišli zaroti do dna, na poti do tja pa bosta morali intervjuvati cel kup osumljencev in preveriti njihove alibije.

K temu, da se zadeva še nekoliko bolj zaplete, pa prispeva dejstvo, da umor istočasno, vendar po službeni dolžnosti in seveda z vsemi pristojnostmi, preiskuje tudi Suzannin novopečeni fant Jake, policist, ki pa mu vmešavanje njegove punce v posle policije prav nič ne diši...

Ni komentarjev:

Objavite komentar