petek, 12. september 2014

Susan Elisabeth Phillips- Očarljivec

Eden tistih 'žanrov', ki me načeloma že dolgo ne pritegnejo več toliko.. Ljubezenske tematike, stopnjevanje flirtanja med dvema, seveda mladima, ah kako klišejsko, zaljubljencema, se mi zdijo že malo zlajnane. Pocukrane, nezanimive, vedno isto napisane. Sicer ljubke, a nič posebnega. Oh, kako sem se motila! Očitno sem zanemarila romantično dušo v sebi, ki je ob vsrkavanju tega romančka, ki je pravi cukerček za posladkat, podobno so ga opisali v eni od kritik, kar zapela od veselja.

Ja, tematika je dokaj znana: ona in on, precej raznolikih karakterjev. Na začetku se ne preneseta, dražita se, osupla sta nad tem, kako je drugi lahko lahkomiselen, tečen, drugačen, neodgovoren, zmešan. Toliko drugačen, kot je on sam. Vsaj na videz. Blue je vihrava slikarka, ki jo ob cesti pobere slavni nogometaš. Ona je razkurjena, med drugim zaradi svoje bedne službe, saj je delovnik preživela oblečena v vroč kostum bobra, on je radoveden in navdušen nad njeno jeznoritostjo. On ji ponudi prevoz, njun klepet pa naj bi se zaključil že čez nekaj kilometrov, ko naj bi jo odložil v najbližjem mestu, a stvari niso tako preproste. Blue je obobožana in osamljena, Dean pa zvezdnik, ki je doživel že marsikaj, vendar še nikdar ni naletel na tako čudno, prav nič lepo, ter unikatno žensko. Blue ga zabava in hkrati jezi s svojimi zajedljivimi pripombami, nobenemu pa se ne sanja, da ne bo ostalo le pri bežnem poznanstvu.

Po spletu naključij Blue postane celo jegova sostanovalka, vendar to še ni vse. Začne se vmešavati v Deanovo življenje, želi rešiti njegov hud spor z mamo, on pa je najprej besen, a nato hvaležen in vedno bolj zaljubljen. In Blue? Vajena je bila nomadskega življenja, zato je navdušena, ko ji postavni žrebec ponudi, da bi spala v čarobni, posebej zanjo naročeni, luksuzni prikolici, ki stoji ob njegovi hiši. A ne zaveda se, da v resnici hrepeni po tem, da bi bežanje in nestanovitnost zamenjala za dom in družino...

2 komentarja:

  1. ohh jaa... še danes se topim, ko berem knjige te pisateljice :) preprosto najboljša je :)

    OdgovoriIzbriši
  2. jaaa, odlična knjiga, idealna za pobožanje duše :)

    OdgovoriIzbriši