sobota, 23. avgust 2014

Jenny Colgan- Vsi moji bivši

Simpatična knjiga, precej zabavna, a nikakor ne plehka ali primerna zgolj za kratkočasje. Odlično napisana, z izdelanimi karakterji, saj sem si vsakega izmed Posyinih bivših fantov podrobno predstavljala, kot bi stali pred menoj. Posy je deklina, ki jo fant, osebni trener, Matt, preseneti s snubitvijo na vrhu gorovja, ki ga Posy sicer ne mara, vendar po zaslugi snubitve kar na enkrat postane bolj romantično. Ampak- reakcije njenih najbližjih na zaroko niso bleščeče. Njena mama, priznana psihoterapevtska in zagrizena feministka, je razočarana, da bo Posy postala sužnja gospodinjstva, njene prijateljice pa odkrito priznavajo, da niso verjele, da se bo sploh kadarkoli zaročila.

Posy je namreč punca s pisano preteklostjo in celo vrsto bivših, ki jih je zapustila, ali pa so oni pustili njo, s strtim srcem za seboj. Vendar zaroka v njej prebudi črv dvoma, ki začne vrtati v njeno dušo ter ji poraja vprašanja, kot so: ''Je Matt res pravi zame? Je res le mišičast 'trenirkar', ki mi v ničemer ni podoben? Imava sploh karkoli skupnega ali pa bi bil kateri izmed bivših primernejša izbira?''

Kaj, če je Posy naredila usodno napako in bi morala ostati s katerim izmed bivših, ampak s kom? S prijaznim in ogromnim Chrisom, dolgolascem, s katerim je v študentskih časih celo živela skupaj, z vnzemirljivim Adamom ali pa romantičnim in skrivnostnim lončarjem? Kdo je v resnici njen pravi moški- je to res fant Matt, se bosta oženila, ali pa se bo vrnila h kateremu izmed nekdanjih partnerjev?

Odloči se, da se mora podati na potovanje, na katerem bo odkrivala, kaj si v resnici želi in kaj potrebuje. Ko pa njena prijateljica Leah na zaročni zabavi, pijana in nenačrtovano, vsem povabljencem izblebeta Posyin načrt, da bo obiskala svoje bivše, se prične nočna mora. Poroka, vsaj začasno, pade v vodo in nikomur se ne sanja, ali se bo Posy sploh kdaj sprehodila pred oltar. In če že- kdo bo izbranec?

Ni komentarjev:

Objavite komentar