četrtek, 19. junij 2014

Jenny Colgan- Rosie v svetu sladkih pregreh

KONČNO spet recenzija! Čeprav je branje o nevroznanosti, o delovanju možganov in tem, kako ti vplivajo na naše odnose itd., izjemno zanimivo, pa med izpitnim obdobjem potrebujem tudi kaj bolj lahkotnega, sladkega, tolažilnega... In tale knjiga je odlična, saj sprosti, da pa tudi misliti, saj si ob koncu res rečeš: 'Pišuka, v življenju se res ne splača čakati in mencati na mestu, če kaj čutiš, želiš, nima smisla, da ne bi vsaj poskušal to tudi uresničiti!'... No Rosie, junakinja knjige, si nikakor ni predstavljala, kaj jo čaka. Bolnišnična negovalka, dekle dobrovoljnega Gerarda, hči mame, ki jo je popihala v Avstralijo k sinu in vnukom ter ženska, ki čuti pritisk biološke ure. 30-letna Rosie, za svoje pojme, ni več rosno mlada, želi si poroke in ustalitve, poleg tega pa boljše službe, vendar se stvari nekako ne premikajo v zaželeno smer. Nato pa zapiha osvežujoč veter sprememb, saj Angie, Rosiejina mama, hčerko zaprosi za nenavadno uslugo: bi lahko hrupni London samo za kratek čas zamenjala za podeželsko vasico, kjer bi poskrbela za to, da bi se  njena prastara teta vselila v dom za starostnike in ji hkrati pomagala pri prodaji njene propadle trgovine s sladkarijami?

Rosie se prošnja zdi zoprna in čudaška, a hkrati jo nekaj zelo pritegne in odloči se, da spakira kovčke in jo popiha k prateti Lilly. Tam naleti na trmasto, vendar elegantno in skrivnostno sorodnico, njena zaprašena trgovina pa v Rosie vzbudi radovednost in zanimanje, saj želi izvedeti, kakšna je zgodba, ki stoji za tem. Čeprav ima temnolasa Londončanka dolgoletnega fanta, pa v majhnem kraju spozna kar nekaj moških, s katerimi se zaplete na raznolike načine, vmes dobi prijateljico in spozna, da je tisto, kar v resnici želi in potrebuje, morda nekoliko drugače kot pa to, po čemer je hrepenela prej.
Spremembe pa se ne dogajajo le v njej, ampak snidenje spremeni tudi ostarelo Lilly, ki jo prihod pranečakinje spomni na lastno mladost in spomine, ki še vedno skelijo njeno srce...

Ni komentarjev:

Objavite komentar