nedelja, 04. maj 2014

Chris Cleave- Druga roka

Kaj bi storili, če bi nekega dne na vaša vrata potrkala črnska deklica, s katero si delite temačni košček vaše usode, v katero je bil vpleten tudi vaš nedavno preminuli mož? Prav to se je zgodilo Sarah, mladi vdovi, ki kar ne more verjeti, da pred seboj vidi Čebelico, saj se ji za trenutek zdi, da pred njo stoji privid. Čebelica do nje prispe po vrsti težkih preizkušenj, prva se je pričela z odločitvijo, da zapusti rodno Nigerijo in poskuša najti srečo v Angliji, saj čuti, da v nevarni domovini ne more in ne sme ostati niti dneva več.

Tekom dolgega bivanja v temačnem in pesimističnem, nastanitvenem centru za begunce se najstnica nauči tekoče angleščine, saj kmalu dojame, da lahko mlada ženska v kraljevini preživi le, če je lepa ali pa iznadljiva in zna vrteti jezik. Čebelica se tako odloči za orožje odličnega besednega zaklada in po naključju zapusti begunski center, znajde se na nepredvidljivi svobodi, kjer pa začuti, da je v resnici še vedno v ujetništvu, saj je njena duša še vedno za rešetkami.

Nemirna in večno na begu nekega dne potrka na dom Sarah in njenega sinka Charlieja, ki vse dneve in noči nosi Batmanovo opravo, njegova mati pa ne sluti, kaj vse se bo od zdaj spremenilo. Čebelica v sebi nosi pečat nečesa, kar je nekoč za njo storila Sarah, njej pa se ne sanja, da je mladenka zelo vplivala tudi na življenje njenega pokojnega moža...

Kruta, neposredna in čudovita pripoved o prepletu usod dveh žensk iz različnih svetov!

Ni komentarjev:

Objavite komentar