nedelja, 05. januar 2014

Melissa Hill- Zapestnica spominov

Pisateljice ne poimenujejo zaman kraljica zapletov in preobrazb, kakor jo označuje že pripis na naslovnici tega romana, saj te vsaka njena zgodba resnično posrka v prav poseben svet. Realen svet, vendar s kančkom čarovnije in skorajda nepredstavljive romantike, po kateri vsi na skrivaj hrepenimo. Hillova ima rada nenavadno in skrivnostno, kar prežema tudi ta roman.

Holly, glavna junakinja, je ženska, ki živi za čarobnost in ima ogromno domišljije. Dela v trgovini s starinskimi oblačili priznanih znamk, ki jih k njim pripeljejo zvezdnice in druge vplivne gospe, ko se jih naveličajo in želijo prodati, ali podariti v dobrodelne namene. Holly v svojem delu uživa, saj sanjari o tem, od kod prihajajo obleke, ki jih prejemajo, ter kakšna je njihova zgodba. Koliko zvezdniških zabav so že videle te krinoline ali koktejl oblekice iz prejšnjih obdobij? So kakšni modni dodatki pripadali tudi slavnim iz zlate dobe Hollywooda? Holly ima pestro delovno okolje, vendar dokaj umirjeno in rahlo dolgočasno zasebno življenje, saj živi z 10-letnim sinom Dannyem, z njegovim očetom pa sta se razšla že ob njegovem rojstvu. Nežna in prijazna mamica je do moških precej nezaupljiva, zato ves svoj prosti čas nameni sinčku, ki predstavlja ves njen svet, ter dolgoletni prijateljici Kate, ki se večkrat prelevi v nadomestno varuško.

Holly pa ima še nekaj, kar je zanjo izjemno pomembno: zapestnico z obeski, ki je v njeno življenje vstopila na precej nenavaden način, ob smrti njenega očeta. Ko med pregledovanjem podarjenih oblačil v trgovini, v kateri dela, najde jakno, v žepu katere najde podobno zapestnico, kot jo ima sama, pa se njena pustolovščina šele začne.

Kam jo bodo vodili obeski na čudoviti, neznani zapestnici in komu pripadajo? Ob tem se Holly začne spraševati tudi o svoji lastni zapestnici, ter o obeskih, od katerih je vsak zaznamoval prav poseben dogodek v njenem življenju. Hollyina vztrajnost in ljubezen do čarobnega jo pripeljeta na pot iskanja, ki je polna začudenosti in nepredstavljivega.

2 komentarja:

  1. Super vesela, da sem odkrila tvoj blog, saj tudi sama ogromno berem. :) Lepa ocena!

    Živa from Nothin' Fancy. Really.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za komentar Živa :), sem tudi jaz vesela, da sem sedaj prek tega spoznala tvoj blog, rada prebiram lepotne bloge, tako da se bom z veseljem potopila v tvojew objave, btw- božansko lepe slikce imaš!

    OdgovoriIzbriši