ponedeljek, 18. marec 2013

Melissa Hill: Resnica o tebi

Naj najprej povem, da avtorico obožujem, saj so njene knjige nepredvidljive, z dobro dodelanimi karakterji, ki si jih živo naslikam pred očmi in si z lahkoto predstavljam film posnet po pripovedi pa tudi to, da se je nekoč, nekje in nekomu zagotovo zgodilo nekaj podobnega.

Resnica o tebi je mešanica družinskih skrivnosti, ljubezenskih preprek, na katerih pa ni poudarek, zato knjige ne morem označiti za zgolj romantično zgodbo.

Prav tako sama tematika, čeprav napisana na šaljiv način črnega humorja, nikakor ni lahkotna. Govori o temnolasi Nini, ki se je po razpadu zveze zatekla v majhno irsko vasico k očetu, ki pa deluje odsotno in nezainteresirano ob njeni vrnitvi. Nina poleg soočanja z očetovo hladnostjo, ki jo globoko prizadane, tekom tednov spozna kar nekaj prijetnih ljudi: Jess, ki je izgubila povezanost s svojima prijateljicama, ki govorita le še o otrocih ter novinarko Trish, ki svoj nos večkrat vtakne tja, kamor ne bi smela.

Prebivalce zaspanega mesteca pa preseneti obisk filmske zvezdnice Ruth Seymour, njihove rojakinje, ki je zaslovela v Hollwyoodu in rodnega kraja že dolgo ni obiskala. Le kako se bo obnašala, bo vzvišena, bo sploh še hotela prepoznati nekdanje sošolce in sosede, se sprašujejo prebivalci. Ruth se vrnitve po eni strani veseli, po drugi strani pa se ji ne sanja, da bo mestece Lakewiev zanjo kmalu pomenilo veliko več kot pa le kraj, kjer bivajo njeni starši.

Vsem dekletom je skupno, da se spoznajo, med njimi se stkejo prijateljstva, pa tudi zamere in zavist, vse pa iščejo resnico, srečo in se sprašujejo, kaj bodo storile s svojim življenjem. Vanje namreč vdrejo nezvestoba, neplanirana nosečnost, laži in soočanja z neprijetnimi spoznanji.

2 komentarja:

  1. Super blog! Moram priznat, da romanov nisem brala od srednje šole, ker imam preveč dela s filozofskimi in sociološkimi knjigami za faks, ampak upam, da me kdaj spet prevzamejo. Pa moram rečt, da je videz tvojega bloga čisto primeren in lep.

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, tudi jaz med faksom nisem preveč brala za užitek, sedaj pa z užitkom.. zagotovo te bodo prevzeli, je pa treba poiskati pravega zate ;).. mogoče te pa prevzame kakšen žanr, za katerega si ne bi mislila da te bo... si je pa treba za testiranje knjižnega okusa vzeti kar čas:)

    hvala za feedback, tvoj fantastičen blog sem odkrila pred kratkim in ga že cel dan berem :)

    OdgovoriIzbriši