nedelja, 09. december 2012

Williem Paul Young- Koliba

Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi nekoč, morda med kakšno čudno, izventelesno izkušnjo, med meditacijo, ali tik pred smrtjo, končno dobili možnost govoriti z bogom? Seveda bi morali prej verjeti vanj, da bi sploh prepoznali, da govorite z njim, kajne? Ali pač ne... Tudi Mack do boga goji določene zamere, sicer nekako čuti, da obstaja, vendar ni tako goreče navdušen nad njim kot njegova žena.. Vse pa se spremeni, ko Mack svoje otroke nekega čudovitega dne pelje na taborjenje v naravni park sredi prekrasne, divje narave. Žal pa nanje ne prežijo le zveri iz gozda, ampak tudi človeška zver, ki bo za vedno spremenila njihova življenja.

Mack se namreč sooči z najbolj pogubnim čustvom vsakega starša, z najhujšo nočno moro: njegova najmlajša hčerka izgine in kljub obupnemu iskanju, pri katerem se mu pridružijo novi znanca iz taborjenja, kmalu postane jasno, da je bila šestletna Missy ugrabljena. Sčasoma se Mack in njegova žena spopadeta z grozljivo resnico: njuna hčerka je bila najverjetneje brutalno ubita. Mack tega ne zmore sprejeti in preboleti..

Meseci žalovanja minevajo in nekega dne, sredi hudega snežnega meteža, Macka v poštnem nabiralniku pričaka najbolj nenavadna pošta: kratko sporočilo, v katerem ga nekdo vabi na obisk gorske koče, v kateri naj bi morilec ubil njegovo Missy. Vabilo se konča s podpisom Očka, kar Macka presune, saj je to izraz, s katerim je njegova žena vedno naslavljala boga. Kdo je poslal tako neokusno, žaljivo pismo? Kdo se norčuje iz njega in kaj hoče od njega? Macka kljub ogorčenosti premaga radovednost in odloči se, da bo odšel raziskat, kaj ga čaka na prizorišču, ki je simbol večnega trpljenja njihove družine, v kolibi, kjer se je njihovo upanje dokončno ugasnilo.

Kaj bo Mack našel v kolibi? S kom bo govoril in kaj bo spoznal o sebi, svoji družini, umiranju in o tem, zakaj so nekatere stvari takšne, kot pač so? Ali bo lahko sploh kdaj sprejel, da njegove hčerke ni več in ali obstaja možnost, da Mack ponovno zaživi in odpusti?

Ni komentarjev:

Objavite komentar