sreda, 11. julij 2012

Jaz srce Hollywood- Lindsay Kelk

Nadvse zabavna knjiga, ki me je zelo pozitivno presenetila, saj sem na pol pričakovala sicer lahkotno, vendar ne toliko dodelano zgodbo, mogoče solidno dobro sprostitev za vroče poletne dni. Kar pa sem dobila v roke, je pikantno-hudomušna knjiga z zelo všečno, komično nitjo pripovedovanja. Všeč bo tako ljubiteljicam romanov o dekletih, ki obožujejo modo, potovanja in se kar naprej zapletajo v neverjetne, včasih pa tudi zastrašujoče, situacije, kot tudi tistim, ki takšnih knjig niste vajene, pa vas je zamikalo, da bi kakšno prijele v roke. Jaz srce Hollywood je zgodba newyorškega dekleta, ki dela za lokalni časopis in dobi neverjetno priložnost, da naredi intervju z zelo slavnim igralcem. To je njena življenjsko priložnost, pomemben izziv, ki lahko v hipu izboljša možnosti za karierno napredovanje, ali pa jo, če se ne bo izkazala, povsem pokoplje.

Srečno dekle je Angela Clark, v Ameriko priseljena Angležinja, ki  ne more skriti navdušenja nad razburljivim projektom, ki jo čaka. Odzivi v njenem uredništvu pa so zelo mešani, saj nihče, vključno z njeno glavno urednico, ne verjame zares, da je kos tako zahtevni nalogi. Še več vprašanj in pisarniškega opravljanja sproži dejstvo, da je slavni hollywoodski šarmer za intervju izrecno zahteval prav Angelo. Le zakaj je takšen zvezdnik izbral njo, saj  je amaterka in vendarle nima nobenih izkušenj z intervjuji? Angela se poda na pot, odločena, da bo opravila odlično delo, na potovanju v dolino slave in plastičnih operacij pa jo spremlja tudi prijateljica. Dekleti pričakujeta blišč, okus pristnega Hollywooda in nepozaben življenjski test, dobita pa grenko-sladko porcijo sveta, ki je izumetničen, a hkrati vendarle čudno privlačen. Angela spozna, da ni vse zlato kar se sveti, ter da imajo hollywoodski zvezdniki mnogo nevidenih obrazov, pri tem pa se nauči lekcije, ki pravi, da je najboljše ostati zvest samemu sebi.

2 komentarja:

  1. to knjigo poskušam dobiti v knjižnici že odkar je izšla ! in je čisto vedno sposojena. zdaj pa vidim da je najboljš će si jo kar kupim xD

    OdgovoriIzbriši
  2. Hojla, ja je res super knjiga, zabavna, z zanimivim zapletom tako da upam, da jo dobiš, pa poročaj, če ti bo všeč!

    OdgovoriIzbriši